1. CONDOOMS

Voor het eerst in mijn leven koop ik condooms. Bij de Lidl.
Het is druk bij de kassa. Ik stapel mijn boodschappen op de band, het pakje condooms bovenop.
Tijdens het wachten komen herinneringen op aan mijn eerste en laatste datingperiode. Na mijn scheiding tussen mijn 40e en 47e. Toen nog met advertenties en brieven schrijven en lang in spanning verkeren of je op jouw brief wel een reactie kreeg.
Wat een vernedering vond ik de brief met afwijzing van wat een interessante en leuke man leek, met als laatste zin: je begrijpt toch wel dat ik een jongere vrouw zoek en niet iemand van mijn eigen leeftijd?
Zelf zette ik ook eens een advertentie en raakte thuis in gevecht met een man die meteen sex wilde. Na twee jaar belde hij op. Berouwvol, hij was veranderd, kreeg hij een tweede kans? Nee.
Ik schrik op uit mijn gedachten. De jongen achter mij heeft zijn boodschappen iets te hard tegen de mijne aangeschoven. Het pakje condooms valt op de grond en wankelt naar achteren.
Een meisje raapt het op en houdt het omhoog.
‘Van wie is dit?’ roept ze.
Mijn gezicht wordt warm. De man achter de kassa vraagt:
‘Zeker van jou?’ aan de jongen achter mij.
Ik haal  diep adem, zet een stalen gezicht op, al weet ik dat ik rood zie en zeg luid en duidelijk:
‘Ze zijn van mij.’
Even wordt het stil. Met verbazing word ik bekeken. Het afrekenen lijkt eindeloos te duren.
Moedig bij de Lidl, wie had dat gedacht?

Recent Posts
Comments

Leave a Comment