HOERA! MAAGD AF

Heel heel lang geleden, diep in de vorige eeuw, heb ik mijn ontmaagding geregeld.
Ik was 21 jaar. Maagd zijn werd verheerlijkt. In mijn ogen was dat schijnheilig en sentimenteel. Ik kende een maagd die een venijnig kreng was en eentje die iedere jongen wist te manipuleren, om er maar een paar te noemen. Alleen vanwege dat dunne fysieke kleine vliesje verdienden ze dan respect en ontzag? Dat begreep ik niet. Volgens mij had maagd zijn meer iets te maken met innerlijke onschuld en puurheid.
Zelf was ik anders ook erg zuinig op dat vliesje geweest. Dat kwam door mijn opvoeding. Mijn dominante oma van vaders kant, die vroeg alleen was komen te staan en elders woonde, had bij ons thuis de broek aan. Dat kon overigens helemaal niet, want broeken voor meisjes en vrouwen waren verboden, net zoals de meeste muziek, films, make-up, theater. Mijn oma had God, de bijbel, de dominee, de ouderlingen en ja, zelfs Satan achter zich staan. Hoe kon mijn vader daar nog tegen in opstand komen?
Hij  trouwde een ongelovig meisje. ‘Ik kan toch niet helpen dat ik van haar ben gaan houden?’


was zijn verweer. Mijn oma stond machteloos. Zijn twee broers kozen dezelfde ontsnappingsroute. Mijn vader wilde wel zelf een religieuze opvoeding bepalen. Wat minder rigoureus dan die hijzelf had ervaren, maar toch. Stiekem nam mijn moeder mij weleens mee naar de film. Helaas, onze smaken liepen uiteen. Zij was dol op het genre ‘Singing in the Rain’, ik vond dat banale en oppervlakkige films. In wat later arthouse films zouden gaan heten, was mijn moeder niet geïnteresseerd.
Lichamelijke aanrakingen waren verdacht, want die zouden wel een sexuele bijbedoeling hebben, dansen was dan ook uit den boze en ach, dans en  ballet, dat trok mij juist zo. En swingen. Wanneer een jongen over mijn haren streek, werd ik willoos van verrukking. En tegelijk was ik heel bang dat het ‘ergens’ toe zou leiden. Hoewel ik mijn grenzen geleidelijk aan verlegde, was ik heel lang een heel braaf meisje. Maar eenentwintig worden en nog maagd zijn? Dan deed ik mee met al die schijnheiligheid! Daar wilde ik van af.

Ik koos een jongen uit, die om mij heen draaide en die ik rustig en aardig vond, maar waar ik niet verliefd op was. ‘Wil je mij ontmaagden?’, vroeg ik hem. ‘In een duinpan, met slaapzakken, op een mooie zomeravond?’ Nou, dat wou hij wel.
In de trein naar zee zaten we stil naast elkaar. Het was een prachtige sterrennacht.
De pijn viel al snel weg tegen het genot. Door het vele bloed en de pijn in het begin begreep de jongeman pas dat ik echt maagd was geweest en geen smoesje verzonnen had. Zijn houding veranderde op slag. Hij behandelde mij met ontzag en eerbied, keek me heel anders aan, wilde me voorstellen aan zijn ouders. Gedrag dat ik nu juist had willen vermijden. EN hij had mij niet geloofd. De arme jongen snapte niet dat ik hem daarom nooit meer wilde zien.

Recent Posts
Showing 14 comments
 • sikis izle
  Beantwoorden

  Very interesting topic , regards for putting up. “Men who never get carried away should be.” by Malcolm Forbes. Chrysler Meredith Humberto

 • sikis izle
  Beantwoorden

  Only wanna state that this is very useful , Thanks for taking your time to write this. Allegra Tate Forta

 • sikis izle
  Beantwoorden

  There is visibly a bunch to realize about this. I believe you made certain nice points in features also. Reine Franny Leontina

 • sikis izle
  Beantwoorden

  Good article. I am dealing with some of these issues as well.. Delila Wylie Butterfield

 • sikis izle
  Beantwoorden

  I have been browsing on-line greater than 3 hours nowadays, but I by no means discovered any interesting article like yours. Yelena Richart Cacie

 • film
  Beantwoorden

  Dead written content , regards for information . Darleen Craggie Wilder

 • film
  Beantwoorden

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is very good. Emeline Clint Pascoe

 • film
  Beantwoorden

  De todas las historias que he leido en esta pagina, esta es la major y me recuerda tanto a mi historia de amor. Brinn Jud Chace

 • film
  Beantwoorden

  Good article! We are linking to this particularly great article on our website. Minna Wald Hamid

 • film
  Beantwoorden

  I like reading through a post that will make people think. Also, thank you for allowing for me to comment. Elita Christie Matthei

 • film
  Beantwoorden

  I pay a visit each day a few web pages and blogs to read articles or reviews, except this website offers feature based posts. Kip Giustino Letha

 • erotik film izle
  Beantwoorden

  I pay a visit daily a few web sites and websites to read articles or reviews, but this web site gives quality based writing. Keslie Klaus Gary

 • erotik
  Beantwoorden

  Appreciating the dedication you put into your blog and detailed information you offer. Shel Antonio Patnode

 • erotik
  Beantwoorden

  Looking forward to reading more. Great article. Really thank you! Really Cool. Deonne Michale Swen

Leave a Comment