PRINS?

‘De bomen in je tuin groeien je huis nog in’, zeg ik zorgelijk tegen een buurvrouw een paar huizen verderop. ‘En je kunt niet eens meer buiten zitten’.

‘ Dat vind ik ook erg jammer’, zucht ze.

‘Trouwens, ze nemen bij mij ook veel licht en ruimte weg’, voeg ik er sip aan toe.

‘De gemeente geeft geen toestemming’, vertelt ze gelaten. Haar bruine ogen kijken mij moedeloos aan.

Geen toestemming? In deze kleine tuintjes horen toch geen huizenhoge bomen? Ze sjokt haar huis weer in, een dik mensje van begin veertig. De rest van haar tuin voor en achter is een vuilnisbelt. Natgeregende kartonnen dozen, reclamedrukwerk, plastic verpakkingen, flessen, alles ligt door elkaar. De hele buurt moppert erover. Ze is te moe, ze is te zwaar, ze heeft teveel pijntjes. Ook haar puberdochter steekt geen hand uit. Zo nu en dan heeft een van ons haar wat geholpen, maar het leek onbegonnen werk. In huis is het een troep met overal hondenharen. Het afgelopen halve jaar is er echter veel veranderd. Ze heeft een vriend gekregen via een datingsite. Een lange, slanke, rustige man met hele mooie blauwe ogen. Ze is afgevallen. Ze gaat naar yoga en roeit. De bomen zijn gekapt, ook ik heb weer licht en uitzicht. De schuttingen zijn deels vervangen en zijn geverfd. De tuin voor en achter is opgeknapt. In huis is de ene kamer na de andere aangepakt. De honden horen we nauwelijks meer. Het wonderlijke is dat alle klussen geruisloos lijken te gebeuren op het omhakken van de bomen na. In deze buurt is er altijd wel iemand aan het timmeren, zagen, hakken, verbouwen en genieten we allemaal mee. Onze muurtjes zijn dun. Hoe doet hij dat toch? ‘

’Wil je me even helpen mijn groenbak buiten te zetten?’ vroeg ik hem laatst.

Hij kwam meteen met me me mee. Toen ik verzonk in die mooie blauwe ogen, wist ik het opeens. Deze man is geen prins, hij is een engel.

Ik ben jaloers.Ik wil er ook één.

Waar vind ik de datingsite voor engelen?

Want, echt, heus, ik ben er ook een.

Soms.

Recent Posts

Leave a Comment